Wie ben ik?

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 11:34

Mijn naam is Anneke Braal. Moeder van drie prachtige dochters. Kinderen en jongeren (eigenlijk gewoon iedereen die jonger is dan mij) hebben een speciaal plekje in mijn hart. Die groep wordt dus de in de loop van de jaren alleen maar groter! 

In 2020 ben ik gestart met Burn Bright en mag ik naar jongeren luisteren, hen verhalen vertellen en onderwijs geven. Dit gebeurd vaak in de klas, maar ik geef ook regelmatig online toerusting. 

Ik heb ruim 10 jaar ervaring in kinder- en jeugdwerk binnen de kerk en daarbuiten.  In 2021 hoop ik de opleiding kinder- en tienerpastoraat af te ronden (Stichting Chris). In de praktijk luister ik graag naar verhalen van jongeren en leer ik ook regelmatig van ze! Ik hou van de directheid waarmee er soms vragen gesteld worden of hoe er eerlijk twijfels naar voren gebracht worden. Ik mag soms een stukje meelopen in het verhaal of iets delen. 

De reden dat ik dit werk ben gaan doen heeft alles te maken met mijn levensverhaal. Daarnaast zie en hoor ik enorme verwarring onder jongeren over onderwerpen rondom seksualiteit, relaties, identiteit. Ik heb me hier de afgelopen jaren al lezend en luisterend in verdiept en ik vind het belangrijk om dit op een veilige manier bespreekbaar te maken. Vaak deel ik ook iets van mijn verhaal hierin. Hierdoor hoor ik ook regelmatig verhalen terug. Deze verhalen bevestigen de verwarring, de vragen die er kunnen zijn. Gebrokenheid en verdriet. 

En wat zie ik ook regelmatig een opluchting! Opluchting van het blijkbaar toch niet de enige zijn. Opluchting omdat er iets in het licht gebracht is. Herkenning onder elkaar. 

Juist door het geloof is er hoop, dwars door de gebrokenheid heen. Ik heb dit zelf ervaren en ik geef dit graag door. Omdat er Licht is! 

 

Anneke 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.