Leven met God! Een saai leven?

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 21:42

Getuigenis 17-jarige: vanaf mijn 6e jaar een leven met God.

Ik was zes jaar, zat net in groep drie en het was zondag. Ik had gebeden en God gevraagd en gesmeekt om in mijn hart te komen. En dat deed Hij! Ik voelde me van top tot teen gevuld worden met Zijn heerlijkheid, dit wilde ik vasthouden. Dit gevoel wilde ik niet meer kwijt, deze God wilde ik niet meer kwijt. Ik rende naar de trap en riep naar mijn moeder: “De Heilige Geest is in mijn hart gekomen, maar ik wil dat Hij er niet meer uitgaat!” 

De jaren erna zou ik de Heilige Geest en God zelf nog veel nodig krijgen. Ik werd van groep 4 tot en met groep 8 hevig gepest. Zelfs mijn beste vriendin keerde mij de rug toe. Op dat moment ervaarde ik God meer dan ooit. Zijn liefde voor mij kwam toen juist zo binnen en vulde me volledig. De volgende Bijbelteksten waren zo toepasselijk in die tijd:

 

Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? (Romeinen 8:31)

De Heere zal voor jullie strijden en gij zult stil zijn. (Exodus 14:14)

 

Toen ik in groep 8 zat kreeg mijn jongste zusje leukemie. Het pesten was net voorbij en toen kwam dit. Maar wat een wonderlijke tijd was dat, letterlijk! Ik heb zoveel gezien, ja, God gezien in die tijd! Om een voorbeeld te noemen:

Mijn moeder en mijn zieke zusje waren op weg naar het ziekenhuis en ze waren laat. De benzine was zo goed als op. Mijn moeder zei tegen mijn zusje: ''we gaan bidden''!

 

Ze bad: ''Heere, alstublieft, help ons! U hebt brood vermenigvuldigd, wilt u ervoor zorgen dat we voldoende benzine zullen hebben om op tijd in het ziekenhuis te zijn?'' 

 

En meteen zag ze het metertje van de benzine omhoog gaan. Op de terugweg zakte het metertje precies op dezelfde plek weer omlaag en was er genoeg om thuis te komen. Wat een wonder!

 

Op de middelbare school kreeg ik een eetstoornis. Ik voelde me onzeker en kreeg opmerkingen dat ik te dik was. Het geloof en God ging naar de achtergrond en ik focuste me alleen nog maar op calorieën, gewicht en vooral niet teveel eten. Ik voelde me ellendig en alleen. Ik begon verkeerde muziek te luisteren en zakte steeds dieper weg in een depressie. De duivel dacht me te hebben, maar toen kwam God.

Mijn moeder kwam op een avond thuis en had 'toevallig' die avond iemand gesproken die pastorale hulp verleende. Zo kwam ik in Rotterdam bij Qadash terecht. Wat is dat een zegen geweest!  (Psalm 120:1 Toen ik in nood zat, riep ik naar de Heere en Hij gaf me antwoord!)

Ik heb geleerd de mensen uit mijn verleden te vergeven. Wat was dat moeilijk en wat een strijd! Maar ik kwam er ook achter hoe helend vergeven is; ik heb geen last meer van mijn verleden omdat ik het over heb kunnen geven aan God. En zoals de Bijbel zegt: Als je anderen niet vergeeft, hoe kan Ik dan ooit jou zonden vergeven?

Na deze zware periode gaf God me een periode van rust. Ik mocht opladen bij vriendinnen die God ook kennen en praten over Zijn liefde en genade. Ik mocht meegaan op multiculturele jongerenkampen om het Evangelie met elkaar te delen. Ook ervaarde we op dat kamp de gebrokenheid van de wereld door de dingen die we allemaal hadden meegemaakt. Met elkaar hebben we die pijn bij de Heere gebracht. Dat bracht troost en zegen.

Leven met God, een saai leven? Bepaald niet nee! 

Je komt voor veel uitdagingen te staan, maar juist daardoor merk je dat God zo dichtbij is. En het is zo gaaf om elke dag je leven en de dag in Zijn hand te leggen en gewoon vol geloof af te wachten wat er deze dag weer gaat komen. Ook het verwachtend bidden en gelovend wachten op antwoord of juist zoeken in de Bijbel. De Heere antwoord je echt! Ik heb dat zoveel meegemaakt. Je hoeft er niet wijs of geleerd voor te zijn. Kijk naar mij, maar God wil ook jou zo graag bereiken.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gersom
een jaar geleden

Wat een geweldig getuigenis!! God is goed en gaat door! Ik ben 16 en kan zeker beamen dat een leven met God alles behalve saai is! Gods zegen voor jou!

Burn Bright | Anneke
een jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, Gersom! Ook namens de schrijfster :)
Gods zegen!